Skip to content

Spændende attraktioner - lige i nærheden

En ferie eller et ophold på Hou Strandcamping giver den ekstra bonus, at I har mange spændende og sjove attraktioner inden for kort køreafstand. Tag for eksempel i Givskud Løvepark og kom helt tæt på de farlige dyr – eller tag i LEGOLAND (Billund) og nyd en hel dag med familien og masser af sjove forlystelser. Er I mere til en bytur, så tag til Aarhus, som byder på museer i verdensklase, et bredt udvalg inden for shopping og restauranter og et spændende nyt havneområde. Mulighederne er mange – læs mere om hver enkelt attraktion nedenfor.

Tivoli Friheden

Forlystelsesparken Tivoli Friheden i Århus har noget for hele familien. Foruden de mange forlystelser, afholder parken en række koncerter i løbet af sæsonen, med bl.a. Joey Moe og TV2

Læs mere her friheden.dk >>

Den gamle by

Den gamle by i Århus er en historisk by med mere end 75 huse fra 1500 – 1800 tallet hentet fra hele Danmark. Se, hvordan værksteder, butikker og huse var indrettet i gamle dage og gå en tur i de hyggelige brolagte gader. 

Læs mere her dengamleby.dk 

Randers Regnskov

3600 kvadratmeter tropisk regnskov med dyr og planter fra regnskovene i Sydamerika, Asien og Afrika. Her kan I  bl.a. møde fritlevende aber og fugle. Randers Regnskov har åbent hele året.

Læs mere her regnskoven.dk >>

Djurs Sommerland

Forlystelsesparken Djurs Sommerland har forlystelser for hele familien. Parken indeholder over 60 forlystelser, Danmarks største rutschebaner og et stort vandland. 

Læs mere her djurssommerland.dk >>

Legoland

Forlystelsesparken, hvor alt er bygget ud af legoklodser. Her er forlystelser for hele familien og Miniland, hvor berømte bygninger og byer  fra hele verden er gengivet ud af små legoklodser. 

Læs mere her legoland.dk >>

Givskud Zoo løvepark

I Givskud Zoo kan I opleve mange forskellige dyr fra hele verden. Man kan køre rundt i sin egen bil blandt dyrerne og vælge at gøre stop i nogle af parkens mange udstillinger.

Læs mere her givskudzoo.dk >>

Skandinavisk dyrepark

Her finder du bjørne, ulve, ræve, hugorme og snoge. 

Læs mere her skandinaviskdyrepark.dk >>

Kattegatcentret

Over 250 forskellige dyrearter, fra vandmænd til hajer.

Læs mere her kattegatcentret.dk >>

Oplev det lokale liv i Hou

Hou er en lille charmerende havneby omkranset af skov og strand. På havnen, hvorfra færgerne går til Samsø og Tunø, er der en dejlig stemning samt flere hyggelige restauranter/cafeer. Klik ind på Oplev Hou og se meget mere >>

Hou lystbådehavn er et besøg værd læs mere her >>

Den 2. weekend i juli afholdes der Hou Havnefest. En weekend fyldt med havneløjer, stemning, musik, og fest. Se mere her >> 

Lokale udflugtsmål

Samsø

Samsø er verdenskendt som ‘Danmarks Vedvarende Energi Ø’ og mange danskere forbinder Samsø med cykelferie og de mange boder langs vejen med lækkert frugt og grønt. På VisitSamsøs hjemmeside kan du finde inspiration til mange oplevelser på Samsø.

Sejlturen fra Hou til Samsø tager ca. 1 time, og du kan se sejlplan og booke plads på Samsø færgens hjemmeside her >>

Tunø

Tunø er en bilfri ø og et kendt mål for fritidssejlere og endvidere kendt for den årlige Tunøfestival. Flere informationer om Tunø kan findes på Tunø Avis’s hjemmeside.

Læs mere om Tunø her >>

Se 10 spændende oplevelser på Tunø her >>

Sejlturen med færge til Tunø tager ca. 55 minutter, og sejlplan kan findes på Tunøfærgens hjemmeside her >>

Odder

Odder-området er en perle midt i Danmark. Her er hele Danmarks natur samlet på ét sted, her er historiske steder og nogle af Østjyllands mest børnevenlige badestrande. 

Er I til golf, er Odder Golfklub bestemt et besøg værd.

Læs mere om Odder her >>

Se 10 spændende oplevelser i Odder her >>

Den økologiske have

Skandinaviens største økologiske besøgshave ligger lige udenfor Odder. Den økologoiske have er på 20 tønder land og består af 14 emnehaver, der ligger spredt som øer i et hav af kløver, korn og blomstermarker.

Til børnene er der æsler, høns, frilandsgrise og får.

Der er en legeplads med kæmpesandkasse, pilehytter og et telt med halmballer, hvor man kan boltre sig.

Der er offentlige rundvisninger og store arrangementer året igennem og du kan finde åbningstider og flere informationer på Den økologiske haves hjemmeside her >>

Aarhus - smilets by

Kun 30 min. fra Hou ligger Danmarks næststørste by, Aarhus. Her er et væld af muligheder. Bl.a. byder Aarhus på en lang række spændende museer, masser af specialforretninger og stormagasiner.

Byen er også berømt for sit musikliv. Oplev cafèlivet langs Åboulevarden, tag til Jazzfestival i juli eller til Festuge i september.

For mere information om Aarhus se her >>

Fru Møllers Mølleri

Et landbrug med dyr, marker, Gårdbutik, Bageri, Mølleri, Slagteri, Restaurant, Kafferisteri, Gartneri og Webshop.

Kør forbi og køb nymalet mel, friskbagt langtidshævet brød, surdejshævet rugbrød, smørbagte kager, spegepølser, charcuteri og udskæringer fra deres egne dyr. Sylterier. Håndlavede pestoer. Restaurant – Ærlig mad baseret på årstidens lokale råvarer og godt kokkehåndværk. De kalder selv stilen for “moderne landkøkken med smag.” Læs mere >>

Food map – områdets lokale fødevareproducenter

Hvorfor ikke lade dine smagsløg guide dig igennem de lokale oplevelser og skjulte skatte? Vi har et fantastisk spisekammer, der bobler frem overalt, gennem fantastiske råvarer og dedikerede ildsjæle. Du kan for eksempel komme en tur på vingård, besøge et ægte mølleri eller et ostemageri og derefter tage det næste sted hen og følge produktionen af øl eller røgsalt. 

Se food map kortet her >>

Læs mere om food map guiden her >>

Vandreture i Odder

Danmarks Naturfredningsforening i Odder har udgivet 15 foldere om færdsel i den lokale natur. Alle ture er nøje beskrevet med længde, sværhedsgrad, parkering og hvilke særlige forhold, der gælder lige netop på den egn. Det gælder særligt i forhold til plante- og dyreliv, men der er krydret med historiske fortællinger, sagn o.l., hvor historie og natur krydser spor.

Hent dem på Danmarks Naturfredningsforening  Odders hjemmeside: https://odder.dn.dk/naturen-i-odder/vandreture-i-odder-16-foldere/ eller her på siden.