Lokale udflugtsmål

 

Samsø

samsoe1

Samsø er verdenskendt som 'Danmarks Vedvarende Energi Ø' og mange danskere forbinder Samsø med cykelferie og de mange boder langs vejen med lækkert frugt og grønt. På VisitSamsøs hjemmeside kan du finde inspiration til mange oplevelser på Samsø.

Sejlturen fra Hou til Samsø tager ca. 1 time, og du kan se sejlplan og booke plads på Samsø færgens hjemmeside her.

Yderligere oplysninger om Samsø kan findes på Wikipedias side om Samsø.

 

Tunoe

Tunø

Tunø er en bilfri ø og et kendt mål for fritidssejlere og endvidere kendt for den årlige Tunøfestival. Flere informationer om Tunø kan findes på Tunø Avis's hjemmeside.

Sejlturen med færge til Tunø tager ca. 55 minutter, og sejlplan kan findes på Tunøfærgens hjemmeside her.

Yderligere oplysninger om Tunø kan findes på Wikipedias side om Tunø.

 
Odder

biffen

Odder-området er et af de dejligste steder i Danmark. Her er hele Danmarks natur samlet på et sted, her er historiske steder og nogle af Østjyllands mest børnevenlige badestrande.

Odder by er en charmerende og livlig handelsby, kendt langt omkring for sit gode handelsmiljø, sine torvedage og sin byfest.

Odder-området er desuden med sin centrale placering - lige i hjertet af Danmark - et godt udgangspunkt for ferien. Masser af oplevelser ligger bare og venter. Du kan finde yderligere information på Visit Odders hjemmeside.

 

okologiskehave

Den økologiske have

Skandinaviens største økologiske besøgshave ligger lige udenfor Odder. Den økologoiske have er på 20 tønder land og består af 14 emnehaver, der ligger spredt som øer i et hav af kløver, korn og blomstermarker.

Til børnene er der æsler, høns, frilandsgrise og får.

Der er en legeplads med kæmpesandkasse, pilehytter og et telt med halmballer, hvor man kan boltre sig.

Der er offentlige rundvisninger og store arrangementer året igennem og du kan finde åbningstider og flere informationer på Den økologiske haves hjemmeside her.

Se også Wikipedia side om Odder her og om Den økologiske have her.

 

Aarhus - smilets by

aarhus

Kun 30 min. fra Hou ligger Danmarks næststørste by, Aarhus. Her er et væld af muligheder. Bl.a. byder Aarhus på en lang række spændende museer, masser af specialforretninger og stormagasiner.

Byen er også berømt for sit musikliv. Oplev cafèlivet langs Åboulevarden, tag til Jazzfestival i juli eller til Festuge i september.

For mere information om Aarhus besøg VisitÅrhus  eller Alt om Aarhus.

Læs mere om Aarhus historie her